во

Мексико гради ѕид за да се заштити од нелегални емигранти од САД

Премиерот на Мексико, Андрес Мануел Лопез Обрадор даде наредба итно да се отпочне со изградба на 20 метарски ѕид кон границата на САД, со цел земјата да се заштити од нелегални бегалци кои бегаат после хаосот што започна во Вашингтон.

Освен ова, тој ги повика сите Мексиканци што се наоѓаат на територијата на земјата што стана извор на конфликти и нестабилност во Северна Америка, да се вратат дома на сигурно и да помогнат ѕидот побрзо да се заврши. 

Извештај

Што мислиш?

Напишано од Иљче

Крсто Мукоски ја отворил вратата на Конгресот во САД

Доналд Трамп избегал во Будимпешта