во

СмешноСмешно

2020 Славко на маса у Ирска „Славко зад седумте масони“

 1. Првиот зен-роман – „Цело зад седумте јасени“
 2. Првиот колумбиски роман – „Бело зад седумте јасени“
 3. Првата кафеана во Македонија – „Весело зад седумте јасени“
 4. Првиот еротски роман – „Врело зад седумте јасени“
 5. Првото порнхаб-видео – „Црево зад седумте јасени“
 6. Првата антрополошка студија – „Тело зад седумте јасени“
 7. Првиот македонски манифест – „Кредо зад седумте јасени“
 8. Првиот психолошки роман – „Плацебо зад седумте јасени“
 9. Првиот моден магазин за мажи – „Одело зад седумте јасени“
 10. Првата кривична постапка во Македонија – „Дело зад седумте јасени“
 11. Првиот македонски реквием – „Опело зад седумте јасени“
 12. Првиот интимистички женски роман – „Велот зад седумте јасени“
 13. Првиот фитнес-клуб – „Дебело зад седумте јасени“
 14. Улица – „Новела зад седумте јасени“
 15. „И бол и бес зад седумте јасени“
 16. „Две Марии зад седумте јасени“
 17. Првата македонска сказна – „Снежана зад седумте јасени“
 18. Сопственик на првата приватна телевизија – Каинавелија Рамковски
 19. Првиот тинејџерски роман – „Лето зад седумте јасени“
 20. Првиот македонски документарен филм – „Медот зад седумте јасени“
 21. Првиот еколошки роман – „Сметот зад седумте јасени“
 22. Првиот метафизички роман – „Светот зад седумте јасени“
 23. Првата комунистичка парада – „Слетот зад седумте јасени“
 24. Првиот сопственик на пиварница – „Свето зад седумте јасени“
 25. Првиот надреален роман – „Бретон зад седумте јасени“
 26. Првиот гангстерски роман – „Гето зад седумте јасени“
 27. Првиот оперски роман – „Две Арии“
 28. Необјавена книга на Радован Павловски – „Ждрело зад седумте јасени“
 29. Првиот машки геј-клуб – „Ерос зад седумте јасени“
 30. Првиот концерт во е-мол – „Виолончело зад седумте јасени“
 31. Првата македонска мисла – „Чело зад седумте јасени“
 32. Првиот албанско-македонски роман  – „Зијадин Села зад седумте јасени“
 33. Првиот македонски миротворен роман – „Нелсон Мандела зад седумте јасени“
 34. Првиот прирачник за козметика – „Лабело зад седумте јасени“
 35. Првиот земјоделски роман – „Зрело зад седумте јасени“
 36. Првиот отоманско-македонски роман – „Клето зад седумте јасени“
 37. Првата копаничарска песна – „Длето зад седумте јасени“
 38. Првата издавачка куќа – „Прелом зад седумте јасени“
 39. Прв стационар за заштита на кучиња – „Џукело зад седумте јасени“
 40. Прва македонска невладина – „Панéло зад седумте јасени“
 41. Првата македонска IT компанија – „Ексéло зад седумте јасени“
 42. Прв бразилско-македонски филм – „Фавéло зад седумте јасени“
 43. Првиот бунтовник без причина – „Ребéло зад седумте јасени“
 44. Најдебелиот роман во Македонија – „Сало зад седумте јасени“

Група автори „Зад седумте јасени“

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Кооперација

Откриен постерот за продолжението на "Honeyland"!!!

Муабет