во

Македонија по десетти пат пред портите на НАТО

Римјаните ги плашеле своите дечиња дека Ханибал е пред портите на Рим. Денес не охрабруваат дека сме пред портите на НАТО. По десетти пат, рекордно во последните десет години, Македонија е пред портите на НАТО. Рекорд во ,,бидувањето пред нешто” влезен во Гинисовата книга.  Кога сме пред портите и какви тие треба да бидат, треба да не охрабруваат не со портите на НАТО, туку со портите на Рацин:

Ако куќа не направив

со високи шимшир

порти,

куќа цел свет братски

ми е

братски срце што

отвора,

срце – порта

наjвисока,

срце – куќа наjширока.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Кирил Дончов

Живеат во сиромаштија бидејќи уште не дознале за влезот во НАТО

БЛЕХ BLOODY БЛЕХ