во

Вакцинацијата ќе се врши во новиот Клинички центар

Одлична вест! Министерот за здравство, Венко Филипче, ја информираше јавноста дека се очекува деновиве да пристигнат вакцините и дека наскоро ќе се започне со масовна имунизација на населението. Вакцинацијата ќе се врши во новиот и модерен Клинички центар, кој ќе биде пуштен во утреба, исто така, во многу скоро време. Како што вели министерот Филипче, интересот за вакцинацијата кај граѓаните е многу голем, па затоа од Владата е донесено одлука, вакцинацијата да се врши токму во новиот Клинички центар, кој има капацитет да прими голем број на пациенти.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

ВЕСТИ ОД ФРОНТОТ: Корупцијата ранета во пределот на препоните!

Македонија донираше вакцини на братскиот Занзибар