во

Одвојување

песната и јас еден од друг

се ослободуваме

не кога ќе ја запишам,

туку кога ќе ја споделам

со светот. дури тогаш

таа веќе не е моја.

има песни што ме мачат уште

долго откако се веќе тука.

ги препрочитувам и не можам

да се одвојам од нив.

страв ми е. и не знам

дали сум јас таткото што

раѓа или детето што си

заминува од дома.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Мудросер Гојко

Тестирано цело Пехчево: Двајцата жители негативни на Ковид-19

Ендгејм