П(р)олетен дедо

Секое утро дедо ми пафташе со крилјата натежнати од ситен дрвен прав. во облакот ги гравираше своите скици, ги длабеше своите воздушетсти волумени.

Телентот е казна, рече, тоа што треба да биде е секогаш еден чекор понапред.

плукна и направи дупка во облакот од ситен дрвен прав.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Перо Георгиев

Наше е да издржиме

МПЦ: Симболот од Кутлеш го убива коронавирусот!