во

БесноБесно ТажноТажно ПаметноПаметно СмешноСмешно ВљубеноВљубено ЗачуденоЗачудено КулКул ЗагриженоЗагрижено БравоБраво Ме густаМе густа

Експерти од СЗО ќе испитуваат дали Г. Делчев починал од Ковид19

Група експерти од СЗО во соработка со одбрани македонски патолози ќе го ексхумираат телото на Гоце Делчев и ќе ги тестираат остатоците на присуство на Ковид-19, за еднаш-засекогаш да ја решат мистеријата за неговата смрт.

Според нив, има големи шанси војводата да се заразил на забавата што жителите на Баница му ја приредиле за добредојде, на која според историските податоци, тој незаштитен имал близок контакт со рајата од селото.

Научниците се сомневаат дека кога турскиот аскер ја поставил заседата, организмот на Делчев веќе бил ослабен од вирусот, па куршумите од малихерите со кои бил погоден само ја забрзале неговата смрт.

Извештај

Што мислиш?

Напишано од Иљче

Скокнал од 13ти спрат: Во падот се заразил со Ковид-19 и починал

Се вика велигденска ТРПеза дека треба да трпиш јајца 2 недели