во

Ме густаМе густа

Анте Поповски – Крстици светлина

Среќен роденден Анте, ти благодариме за целата оставштина!

Анте Поповски (Лазарополе, 3 јуни 1931 – Скопје, 1 октомври 2003)

Македонски поет, есеист, препејувач, публицист и политичар.

чита: Митко Гогов

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Кооперација

Ретко ко мојата столица

6

Познати кадри од македонски филмови