во

Сосема неочекувано со Владо Јаневски – Помош!

Нова епизода од стрипот „Сосема неочекувано“ кој редовно се објавува на Фејсбук страницата As Long As We Try https://www.facebook.com/aslongaswetry

„Сосема неочекувано“ е приказна раскажана во сликички – секој ден по една сликичка. Секоја сликичка претставува момент од животот на една дружина животни (и луѓето се животни). Додека се дружат, животните во оваа приказна понекогаш се однесуваат или размислуваат на начин помалку очекуван или сосема неочекуван – нивните реакции можат да насмеат или да натераат на размислување или, едноставно, за момент да пренесат во еден поинаков свет.
Тука животните зборуваат англиски, не зашто се прават важни, туку затоа што сакаат да научат уште еден јазик покрај својот мајчин.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Владо Јаневски

Синот на мојот татко, Francesko D'Assisi, носи џинс.

Партиите и овие избори говорат бегло за заштита на природата