во

СмешноСмешно ВљубеноВљубено БравоБраво Ме густаМе густа

ДУИ бара албански да се учи во петто: Елвис Бајрам од IVб против

Поранешниот градоначалник на Шуто Оризари и еден од најискусните основци во земјава, Елвис Бајрам, категорично се изјасни против предлогот на ДУИ сите петтоодделенци задолжително да го учат албанскиот јазик.

Според него, ДУИ се исплашени од брзината со која тој завршил четврто одделение на само 43 години и на овој начин сакаат да му го отежнат понатамошното школување, но и да го одвратат во неговата намера да се доусоврши.

Тој, како претседател на класот IVб во ОУ „26 Јули“ во Шуто Оризари, најави дека доколку овој предлог не биде повлечен, ќе организира масовни протести и ќе ги повика сите другарчиња од класот да му се придружат во борбата.

Извештај

Што мислиш?

Напишано од Иљче

Сосема неочекувано со Владо Јаневски – Во форма

Очите