во

Пост Вистина

„Деца ќе се отруете со тоа политиката, многу сте ми чудни еј. Овој ќе ги стрелал, овој ќе ги ебел, оној ќе бил 20 години у парламент пошто сакал да го пука у планина, дрн дрн јариња.

Деца, нива сака мотика, не сака молитва. Нема од седење и гласање и паламудење да ви падне лебче на маса. Стануваш, работи се трудиш, ако не ја бива палиш – брод, бауштел, гипс картон у Исланд, светот е отворен. Ние ко млади со 20 марки у Хвар стигавме работевме по бродови, се вратиш дома со некој денар да имаш за зимо, па после конобаришавме по Мусандра, по други диска. Нема бе деца да ви донесе леб на маса ни Зајко, ни Али, ПА НИ ТИТО нема! Фатете работете нешто деца. На ваши години поише мислевме да фатиш Охрид, Струга, Бар, Сплит, да опалиш некоја млада велешанка, истарка, па и београѓанка ако не се курчи, да има пивце, винце, ракииче. Слушајте те го стрико ви, само работа му е спасот.“ – Mилош Орданоски, вистинскиот good vibes only лик, достаточно успешен угостителски работник, човек со поента во животот, сопственик на гостилница Муда Маријанова во скопско Ѓорче.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Каљо Масниот

Граѓанин заборавил дека починал од Ковид-19

Ќе биде стрелан поради говор на омраза!