во

Порано не дигаа на востанија, сега не дигаат на клоци

 • Господ не чува нас Македонците. Во лудница!
 • Македонија – двојазична земја, а толку многу неписмени.
 • Во Македонија има пари со лопата да ги ринеш. Ама немам пари да си купам лопата.
 • Во Македонија само луд човек може да остане нормален.
 • Македонецот лесно може да врзе крај со крај. Едниот крај на вратот, другиот на гранка.
 • Судбината сакаше да живеме најубаво. Многу сакаше.
 • Во Македонија мора да си политички обоен. Или си плав од ќотек, или си црвен од срам.
 • Во Македонија убаво се живее. Ама оди тоа докажи му го на психијатарот.
 • Да живееш во Македонија е закон. Марфиев закон.
 • Се чувствувам како Македонец. Гладен сум!
 • Чудни се Божјите патишта. Особени кога Господ се шета низ Македонија!

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Дали мисли на мене?

Со „Купувам домашно“ ќе може да се плаќаат сметките за струја