во

Надворешен советник – Пост Вистина

„После иницијална анализа на цел терен на Охис, како со винилхлоридот, а уште поважно и со линданот закопан, најискрено решив да одјебам од тука моментално. А да не праиме мубает дека Хемтекс и Железара ја немаме почнато со оправање од активни и неактивни погони, кој знае шо има.

Значи ништо лично, све тоа се решливи проблеми, ама со вас луѓе не се работи. Ми увалуваат треторазредна опрема, наместо стручен кадар некои копиљаци со стипендии од Фонд за Иновации што мора да исперат пари пошо чале им бил у СДСМ, а они упишале МФС, пошо нели на ФИНКИ немало место а и неќеле да учат програмирање, сакале вистинска „инженерска“ работа. Па доаѓаат од ДУИ некои инспекторчиња си се самопослужуваат со опрема и хемикалии ко да се фуга и плочки, пошо братучед му у Косово му требало, разбрало скапо е се праеле од тоа средства за чистење фелни за нископорфилни, море у уста сите да ги мочам. Ебете се и вие и линдан, и винил хлорид, и Дрисла, и филтри. Не завршишв докторски na MIT да ми паламуди некое сирото што не знае да стаи Т после Ш. Идам у Black Messa да работам вистинка работа – аномалиски материи, пошо и онака поголема аномалија од вас нема!“ – Гордон Фримен, жител на Сиетл, теортетски физичар, доктор на науки, видно вознемирен од одност на Владата на РНЗ кон него и неговото дело како надворешен советник.

Извештај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што мислиш?

Напишано од Каљо Масниот

Ахмети: Време е следната бивша жена на Маленко да биде албанка

Никола Груевски: Чест е да се биде дел од новата влада!